Ana je nastupila na Supertalentu i oduševila prisutne i žiri sa plesom sa zmijom!

Gledajući kako se redaju natjecatelji u showu Supertalent mnogima je za oko zapela orijentalna plesačica koja je žiri i publiku počastila plesom sa zmijom.


Radi se o 33-godišnjoj Ani Apsaradha koja se orijentalnim plesom bavi otkako je diplomirala filozofiju i religijsku kulturu, otputovala u indijski New Delhi, tamo živjela otprilike tri godine, učila plesati kod čuvene majstorice kathaka Uma Sharme i kao učena orijentalna plesačica vratila u Hrvatsku.

‘Zaintrigirala me bogata indijska plesna tradicija na kojoj je baziran i današnji klasični indijski ples. Moj put je bio težak, jer sam se tim plesom počela baviti tek s 25 godina, što znači da sam zapravo bila stara, stoga mi je trebalo mnogo vremena i intenzivnog vježbanja da sve naučim. U međuvremenu otkrila sam i trbušni ples, pa danas tako kombiniram mnogo stilova – suvremeni, trbušni i indijski ples’, rekla je Ana koja je nastupom u Supertalentu zanimanje publike i žirija privukla plesom sa zmijom.

Supertalent_Ana Apsaradha_ples-sa-zmijom_11 Supertalent_Ana Apsaradha_ples sa zmijomZabluda o pitonima

‘Sve je krenulo s jednom gažom u zagrebačkom hotelu, kada su organizatori tražili plesačicu sa zmijom. Ja i još jedna plesačica posjetili smo prijatelja Nevena kako bismo se upoznale s njegovim malim pitonom. Kolegica nije mogla prevladati strah, a ja sam se nekako prisilila, uhvatila zmiju i nakon nekog vremena shvatila da uopće nije strašna. Zabluda mnogih je da trbušne plesačice plešu sa velikim pitonima kakve susrećemo po filmovima i spotovima, međutim, sa zmijom od 30 kilograma ne možeš plesati’, objasnila nam je Ana te nadodala:

‘Orijentalni ples imitira zmijoliko kretanje, to je zemljani ples i povezan je s Majkom Zemljom, majčinstvom i plodnošću. Također, ples je koncentriran na kralježnicu’.

Osim sa zmijom, Ana pleše i s lipicanerima. ‘Jednom prilikom sam bila pozvana da plešem s konjima povodom nekog organiziranog događaja u jastrebarskoj lipicanerskoj udruzi. Konj s kojim sam plesala je bio predivan, a nakon vrlo kratkog roka toliko smo se sprijateljili da sam upisala jahanje i nastavila plesati za Udrugu. Nevjerojatna je ta povezanost s konjima i plesom. Oni prate plesače, a ja sam presretna kad sam među njima i plešemo kao jedan’, rekla nam je plesačica.

 

Vezani linkovi:

Preuzeto sa dnevnik.hr

(Foto: Dnevnik.hr)