26.01.2010., Zagreb - Hotel Westin, dvorana Panorama - obiljezavanje Dana Indije. Stjepan Mesic, ambasador Indije Pradeep Singh Photo: Marko Lukunic/PIXSELL 26.01.2010., Zagreb - Hotel Westin, dvorana Panorama - obiljezavanje Dana Indije. Stjepan Mesic, ambasador Indije Pradeep SinghPhoto: Marko Lukunic/PIXSELLPredsjednik Stjepan Mesić u hotelu Westin susreo se s ambasadorom Indije Pradeepom Singhom povodom obilježavanja Dana Republike Indije.

Susretu, na kojem su bili prisutni mnogi uglednici, nazočile su i supruge počasnih gostiju, Milka Mesić te ambasadorova supruga Kiran Singh.

Predsjedniku je na dar uručena knjiga Mahatme Ghandija ‘Moja traganja za istinom’, a prigodno je izvedeno nekoliko tradicionalnih indijskih plesova.

Plesačice su, naravno, nosile tradicionalne indijske nošnje te su svojom pojavom i pokretima zaintrigirale i očarale sve prisutne, pa i samog Predsjednika.

– Hrvatsku sa Indijom povezuju prijateljstvo i dobri gospodarski odnosi još iz vremena prije no što smo ostvarili neovisnost. Otvoreno moram reći, a to je kritika upućena u prvome redu hrvatskoj strani, da u protekla dva desetljeća nismo na najbolji mogući način nastavili graditi na već postojećim temeljima. Mogli smo i trebali smo ostvariti više – rekao je predsjednik Mesić u prigodno održanom govoru, dodavši kako se u Indiji prepoznaje ne samo najveća funkcionirajuća demokracija na svijetu, ne samo zemlju s kojom imamo i s kojom trebamo i dalje izgrađivati prijateljske odnose, nego i zemlja koja se sve više profilira kao jedna od vodećih u mnogim područjima u globalnim okvirima.

Prijateljskoj Indiji i svim njezinim građanima predsjednik Mesić je poželio daljnji napredak i sve najbolje.

Pogledajte galeriju.

Preuzeto sa zagrebancija.com