Kako zaraditi novac u ulaganjima u nekretnine

Ulaganje u nekretnine ima više od jednog načina na koji možete ostvariti vrhunski povrat ulaganja. Za razliku od dioničkih certifikata ili obveznica tvrtke gdje tražite prinos ili u porastu vrijednosti dionica, kamatnoj stopi plaćenoj na obveznice ili možda prihodu od dividende koju plaća tvrtka, ulaganja u nekretnine idu dalje od toga. Jedan od načina na koji zaradite novac kroz ulaganja u nekretnine je stalni tok plaćanja najma. Povijesno gledano, ti su prinosi uvijek premašivali prosječne prinose na dividende, a investitor u nekretnine također ima više kontrole nad rizicima. Iako je istina da su cijene nekretnina pale posljednjih godina, a još više u aktualnoj recesiji, općenito oni koji iznajmljuju nekretninu nastavljaju s iznajmljivanjem bez odgovarajućeg smanjenja iznosa najamnine.

Uzmite u obzir i povijesni porast ulaganja u nekretnine tijekom vremena. Kao rezultat toga, vjerojatnije je da će investitor u nekretnine tijekom vremena napraviti izvrsnu nekretninu. Naravno, ovaj uzlazni porast vrijednosti ne može se sa sigurnošću predvidjeti, pogotovo u našem sadašnjem stanju gospodarstva. Nadalje, ovo povećanje vrijednosti također varira ovisno o području. No, prema povijesnim podacima, može se pretpostaviti da će se to vjerojatno dogoditi u rastućoj ekonomiji. Kako se trendovi i stilovi mijenjaju, nekretnina za ulaganje u nekretninu također se može nadograditi u izgledu i funkcionalnosti značajno povećavajući njezinu vrijednost. To će poboljšati šanse za ostvarivanje veće dobiti kada se odlučite likvidirati.

Iako smo rekli da najam općenito ostaje konstantan tijekom vremena, inflacija može imati suprotan učinak povećavajući najamnine u ulaganjima u nekretnine. To je zbog troškova gradnje kuće koji općenito rastu jer stope rasta stanovništva pokazuju uzlazni trend, što opet može povisiti cijene najamnine. Uzmite u obzir i povećanje kapitala dok otplaćujete hipoteku. Vlasnički zajmovi mogu se uzeti kada su uvjeti ispravni, a sredstva se mogu koristiti za ulaganje u više nekretnina ili u druge svrhe bez nužnog rasprodaje nekretnine. Na primjer, korištenje poluge od 100.000 USD za kupnju 3 nekretnine s predujamom može uvelike povećati povrat umjesto kupnje samo jednog za isti iznos. Lociranje nekretnine po cijeni također može biti izvrstan način da povećate svoju neto vrijednost i svoj investicijski portfelj, a s mnogim mogućnostima koje su trenutno dostupne za kupnju ispod tržišne, to će se vjerojatno dogoditi u ulaganjima u nekretnine.

Objavljeno dana