Sigurnost i posteljina za bebe

Kada birate predmete za dječji vrtić, činite to s ljubavlju i kreativnošću. Možda imate vrlo malo posla, ili možda radite na izgradnji dječjeg vrtića o kojem većina roditelja može samo sanjati. U svakom slučaju, prvo morate razmišljati o sigurnosti bez obzira na to koliko ili malo morate potrošiti. SIDS je skraćenica za Sindrom iznenadne smrti dojenčadi, a to je nešto što ne diskriminira. Učinite sve što možete da zaštitite svoju bebu, čak i ako to znači da ne možete koristiti posteljinu koju ste prvo odabrali. Sigurna posteljina za bebe važnija je od elegantne posteljine.

Odbojnici za bebe obično su uključeni u setove posteljine za bebe koju možete dobiti na dar ili koju možete odabrati i naručiti sami. Obično ovi setovi imaju plahte, branike, deke i možda dodatke poput odgovarajućih zavjesa, prostirki ili čak plišanih stolica i umjetničkih djela. Oni su izvrsni i stvarno vam mogu pomoći da sastavite dječju sobu, ali branici će se možda morati držati izvan krevetića. To može pomoći bebi da se ne ozlijedi na strani krevetića, ali također može uzrokovati gušenje. Ako beba zabije lice u branik i ne može se odmaknuti od njega, udahnut će previše ugljičnog dioksida i neće moći dobiti svježi zrak. To u nekim slučajevima može biti uzrok SIDS-a. Sačuvajte branike za vrijeme kada budu malo stariji.

Također morate brinuti o pristajanju vaših posteljina kada kupujete posteljinu za bebe. Isto se gušenje može dogoditi i s plahtom koja ne pristaje uz madrac vašeg krevetića ili drugog mjesta za spavanje. Plahte moraju čvrsto i sigurno pristajati oko madraca kako ne bi bilo grudica i labavih mjesta na kojima se mogu ugušiti. Većina današnjih posteljina izrađena je tako da odgovara standardnoj veličini madraca za krevetić, ali provjerite je li to slučaj prije nego što bebu stavite na spavanje na bilo koju plahtu.

Neki sustavi, kao što je Arms Reach Co-Sleeper, dolaze s čičak trakom na donjem dijelu koji pomaže držati plahte na mjestu. Izrađuju vlastitu posteljinu za bebe koja dolazi uz Co-Sleeper ili koju možete kupiti sami. Ostali predmeti koji se koriste za spavanje beba, kao što su košarice, Pack N Plays i drugi manji krevetići također dolaze s vlastitim plahtama koje dobro i sigurno pristaju. Ako spavač po vašem izboru ne dolazi s posteljinom za bebe, možete potražiti na internetu što vam treba.

Deke su još jedan problem o kojem morate razmišljati s setovima posteljine za bebe. Većina liječnika će vam reći da bebe ne bi smjele imati dodatne deke ili bilo kakvu vrstu jastuka u i oko krevetića. Ako povijate bebu, to je jedina dekica koja im treba. Ekstra velike, pahuljaste deke na bebi u krevetiću također su opasnosti od SIDS-a i treba ih izbjegavati. Ako niste sigurni što biste trebali koristiti, a što preskočiti, razgovarajte sa svojim medicinskim sestrama u bolnici prije nego što dođete kući s bebom ili razgovarajte s ginekologom prije poroda.

Objavljeno dana